Łowię na Sandy od bardzo dawna. To jest to, co wiem. Sandy ma całkiem przyzwoity bieg wiosennych chinooków, zaczynając od końca maja. Lubię Oxbow Park i Dodge Park. Przędzarki i szarpanie jigiem, spławik i jajka czasami. Bieg coho jest również całkiem dobry. Te same metody. Koniec sierpnia. W Dodge Park są teraz zimowe pstrągi tęczowe, ale większość z nich to "tubylcy". Powiedziałbym, że około pięćdziesięciu procent springerów i coho to tak zwani tubylcy. Wiem, że dostanę za to reprymendę od apologetów O.D.F.W., ale nie są to tubylcy, tylko nieobcięte ryby. Myślę, że można o tym dyskutować w nieskończoność. W zeszłym roku złowiłem 20 coho, 8 było do zatrzymania. Złowiłem 15 springerów, 4 były do zatrzymania. Ale znam jednego gościa, który złowił 17 springerów, wszystkie do zatrzymania. Szczęście w losowaniu. Wszystko w Oxbow Park. Letnie łowienie pstrągów tęczowych jest w najlepszym razie w porządku. Zima to katastrofa. Możesz dołączyć do snag festiwalu dla coho w Cedar Creek, ale nie dla mnie. To wszystko z brzegu. Jeśli chcesz więcej szczegółów, możesz wysłać mi PW i zostawić numer telefonu, za dużo do pisania. Naprawdę lubię Oxbow. Czasami może być trochę tłoczno, ale nadal jest dość spokojnie, w przeciwieństwie do tego cyrku w Oregon City. Kilka miesięcy temu zadzwoniłem do wylęgarni w Cedar, chcąc dowiedzieć się, jaka była liczba zimowych pstrągów tęczowych w zeszłym roku. Jakiś pracownik odmówił mi powiedzenia i powiedział, że jesteśmy po prostu rozpieszczani przez dobre biegi z przeszłości i się rozłączył. Nigdy nie miałem okazji zdobyć nazwiska, żebym mógł pomóc mu w korekcie nastawienia. Pomimo tego wszystkiego uwielbiam Oxbow i Dodge Park.