IFish Fishing Forum banner

Pytania dotyczące Cape Disappointment

1 reading
5.6K views 25 replies 17 participants last post by  Big Game Fishing  
#1 ·
Żona zdecydowała, że musimy więcej kempingować. Nawet nie w eleganckiej scenerii KOA, ale uczciwe kempingowanie w namiocie i gotowanie nad ogniskiem. Zdecydowała, że CD powinno być naszym pierwszym celem, tylko dlatego, że zabrał ją tam ojciec, gdy była dzieckiem. Moim jedynym zmartwieniem w tym momencie jest wędkarstwo. Zdaję sobie sprawę, że mogę łowić z brzegu w oceanie lub pracować w zatoce, aby złowić cokolwiek, co tam się czai. Mogę pokryć jedno i drugie. Słyszałem, że łososia można znaleźć w lipcu/sierpniu, rozumiem. Mam nadzieję pojechać w lipcu lub sierpniu, żeby uciec przed upałem. Ale nigdy wcześniej nie widziałem tego miejsca.

Od czego powinienem zacząć? Myślę, że mięso po stronie oceanu i błystki po stronie słodkowodnej, ale to tylko przypuszczenie.

#4 ·
#5 ·
Jeśli pójdziesz w sierpniu, łowienie łososia z N. Jetty w parku to świetna zabawa i bardzo produktywne. Po prostu zarzucaj obrotówki numer 5 na typową wędkę do łososia stalowogłowego. Łatwe łowienie, jedyną trudną częścią jest wspinanie się po głazach molo.
Mam całą masę #5 do #7 z czasów polowania na piżmaki i szczupaki na Środkowym Zachodzie i to rzeczywiście bardzo dobra informacja. Dziękuję.

#6 ·
Możesz łowić z pomostu po obu stronach na okonia, flądrę i tomkoda. Prosty zestaw z przynętą z szyjkami małży, małżami lub robakami palowymi. Może być dużo zabawy.

Cape Disappointment to jeden z ulubionych kempingów naszej rodziny. Zabierz rowery i wybierz się na krótkie wędrówki. Zobacz latarnię morską i baterię Fort Canby.

#9 ·
Jeśli możesz wsiąść na łódź z OR lub WA, byłaby to najlepsza opcja na sukces z łososiem w sierpniu/wrześniu. Kempingi są tam zajęte przez całe lato, więc zbadaj daty i godziny, aby móc zarezerwować z wyprzedzeniem, w przeciwnym razie możesz być w czarnej dziurze. Bardzo niewiele miejsc jest już dostępnych w systemie "kto pierwszy, ten lepszy". Nie zapomnij o Międzynarodowym Festiwalu Latawców w Long Beach w trzecim pełnym tygodniu sierpnia, czyli w najbardziej ruchliwym okresie.

• Like
Reactions: Fire Steel and Fish
#19 ·
Jeśli możesz wsiąść na łódź z OR lub WA, byłaby to najlepsza opcja na sukces w połowie sierpnia/września. Kemping jest tam zajęty przez całe lato, więc zbadaj daty i godziny, aby móc zarezerwować z wyprzedzeniem, w przeciwnym razie możesz być w czarnej dziurze. Bardzo niewiele miejsc jest już w systemie "kto pierwszy, ten lepszy". Nie zapomnij o Międzynarodowym Festiwalu Latawców w Long Beach w trzecim pełnym tygodniu sierpnia, czyli w najbardziej ruchliwym okresie.
Mam rodzaj dożywotniego problemu z zawrotami głowy i źle znoszę łodzie. Leki na chorobę lokomocyjną działają tylko w pewnym stopniu, a nawet te, które nie powodują senności, sprawiają, że jestem senny. Jest też część dotycząca zostawienia żony na połowę podróży, co wydaje mi się... nierozsądnym pomysłem.

#12 · (Edited)
Na terenie Thousand Trails w Seaview Wa znajdują się kempingi. Nie do końca ośrodek 5-gwiazdkowy, ale blisko plaży do wędkowania w surfingu. Większość kempingów jest oddzielona od parku dla kamperów. Eagles Nest w Ilwaco ma również miejsca kempingowe dla namiotów i ładniejszy basen. Oba mają udogodnienia do czyszczenia ryb. W przeszłości dobrze łowiłem na północnym molo, puszczając śledzia pod spławikiem, ale jestem już za stary, żeby wspinać się po głazach.

#17 ·
CD i Grayland Beach State Park to dwa ulubione parki kempingowe.
Rozważ wynajęcie jurty, jeśli chcesz więcej komfortu niż namiot.
Pomyśl również o pobycie tam w sezonie na małże brzytwy, aby uzyskać dodatkowy bonus.
Właśnie kupiliśmy namiot Kodiak, który kosztował więcej niż mój pierwszy samochód... ale ten samochód miał 3 koła na złomowisku. To bardzo ładny namiot. Żona nalegała na całe doświadczenie, ja po prostu wynająłbym kabinę KOA.

#15 ·
Jeśli robisz tę rzecz z łososiem N Jetty, weź ze sobą siatkę na łososia z długim uchwytem. Ostatnim razem, kiedy tam byłem, wziąłem ze sobą moją siatkę z uchwytem 4'. Trudno było złowić rybę w siatkę, ale dało się to zrobić.
Widziałem też ludzi łowiących tam kraby, używając tych rzucanych wnyków na kraby.

#18 ·
Jeśli robisz tę rzecz z łososiem N Jetty, weź ze sobą siatkę na łososia z długim uchwytem. Ostatnim razem, gdy tam byłem, wziąłem ze sobą moją siatkę z uchwytem 4'. Trudno było podebrać rybę, ale dało się to zrobić.
Widziałem też ludzi łowiących tam kraby, używając tych rzucanych wnyków na kraby.
Mam starą aluminiową siatkę, do której przymocowałem drewniany trzonek od miotły. Kolega po fachu z IL zapytał mnie: "Jak zamierzasz włożyć tam 48-calowego muskellunge?" i powiedziałem mu: pokaż mi muskellunge. Nigdy tego nie zrobił.

#23 ·
Cóż, jak się okazuje, jedziemy w następny weekend. Weekend po Memorial Day miał dużą dostępność, kiedy go zarezerwowałem. Zestaw do mięsa na molo, rozumiem. Jak ciężki zestaw? Mam 10' Cabela's King Cat, czy to przesada?

#26 ·
Molo w ogóle nie będzie otwarte na łowienie łososia, w rzece ani w oceanie. Najlepiej jest pracować na molo w poszukiwaniu ryb skalnych i okoni. Przejazd na południe do Fort Stevens w ten weekend zapewni dobre pływy do kopania małży w środku przedpołudnia, nie sądzę, żeby Long Beach było otwarte na kopanie małży. Jezioro Coffenbury jest okresowo zarybiane pstrągiem.

Wokół Cape D. jest wiele do odkrycia. 2 latarnie morskie, centrum interpretacji Lewisa i Clarka, plaża Waikiki, a następnie polecam odwiedzić marinę Ilwaco na ich sobotni targ i po prostu ogólną atmosferę. Zdobądź drinka i przekąskę w pubie Waterline i podziwiaj łodzie przed Ilwaco Tuna Club.